DE VESTING VENLO

Home / DE VESTING VENLO

Tot ver in de negentiende eeuw was de stad Venlo omgeven door vestingwerken.

In de ringmuur om de vestingstad Venlo bevonden zich vier stadspoorten.  Ook werd het eiland De Weerd in de jaren dertig van de 18e eeuw met het vasteland verbonden door de bouw van het bastion Le Roy (ook wel Schoppen-Aas genoemd). Hierdoor werd de zuidelijke ingang van het eiland afgesloten. Ten slotte stond aan de rivierzijde de Maaspoort, die de stad met de haven verbond.

Aan de overzijde van de Maas was in 1642 al Fort Sint-Michiel gebouwd door de Spanjaarden als vooruitgeschoven westelijk verdedigingswerk. Het Fort is ook bekend als de Citadel van Venlo.

In 2010 zijn er delen van het oude Fort Sint-Michiel blootgelegd, welke in goede staat verkeerden. De restanten gelden als uniek voor Nederland, omdat dit een van de weinige door de Spanjaarden gebouwde forten betreft op Nederlandse bodem. Vooral de gaafheid speelt daarbij een grote rol. Het unieke ligt volgens een archeologisch rapport juist in de zo compleet bewaarde gaafheid

Impressie van Fort Sint Michiel als het klaar is.

VIER JE PERSONEELSFEEST , KINDERFEEST OF SCHOOLREISJE BIJ VOORMALIG FORT SINT MICHIEL!

ACTIONDOME start nu ook met historische activiteiten voor groepen en toeristen op het Kazernekwartier .
Steptochtenschietclinicszwaardvechten, Navigeren met kompas, koken, spellen, martelwerktuig, blijde bouwen en nog veel meer!